Lotto motiveert de keuze: Bjorg Lambrecht krijgt een vrije rol in de Dauphiné
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Herman Frison zet Bjorg Lambrecht niet onder druk

Lotto motiveert de keuze: Bjorg Lambrecht krijgt een vrije rol in de Dauphiné
Foto: © photonews

Op korte tijd heeft Bjorg Lambrecht een bepaalde status gekregen binnen Lotto-Soudal. Dat moge duidelijk zijn, want de youngster mag van de ploeg vol zijn kans gaan in de Dauphiné. Tegelijkertijd wordt er hem weinig druk opgelegd en komt het er dus op aan om vrank en vrij te koersen.

Herman Frison blikt vooruit op de rittenkoers. "Volgens mij is er maar één etappe waarin er gesprint kan worden met de grote groep. De rest zijn in mijn ogen bergetappes", maakt de sportdirecteur van Lotto zich op voor een klimkoers. "Mannen als Carl Fredrik Hagen en Bjorg Lambrecht zullen een vrije rol toegediend krijgen, we willen ze vooral geen druk opleggen."

OFFENSIEF KOERSEN

Aanvallen is de boodschap voor Lotto-Soudal. "Offensief koersen is wat we zullen doen en dan zien we wel van dag tot dag. Een ritzege in de wacht proberen te slepen, moet onze ambitie zijn. Voor het algemeen klassement zien we wel waar Carl Fredrik en Bjorg uitkomen."

Frison heeft de zesde rit naar Saint-Michel-de-Maurienne al aangestipt. "De meeste ritten zijn vrij kort, maar de er is bijvoorbeeld ook een bij van 220 kilometer. Er is niets vlak in die rit en net dat laat ons toe om aanvallend te koersen. Denk maar aan een Sander Armée of een Bjorg Lambrecht die kunnen meeglippen in de vlucht." Naast de al genoemde renners doen ook Keukeleire, Marczynski, Mertz en Vanhoucke mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties