Mark Cavendish kiest voor traditionele aanloop naar Ronde van Frankrijk

Mark Cavendish kiest voor traditionele aanloop naar Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Dimension Data hopen ze nog steeds de loopbaan van Mark Cavendish nieuw leven ingeblazen. Bijgevolg moet de Britse sprinter klaargestoomd worden voor de Tour. Dat moet onder andere gebeuren in de Ronde van Slovenië, een koers waar hij de voorbije jaren ook deel aan nam.

Het is opmerkelijk dat Cavendish zo graag in Slovenië gaat koersen. De renner van het eiland Man won er immers nog nooit een etappe. Toch reed hij de laatste jaren telkens de Ronde van Slovenië en dat is hij ook nu van plan. Bedoeling is om daar de eerste zege van het jaar te behalen en zo vertrouwen te tanken voor de Tour.

OOK NIZZOLO WIL SCOREN

Dimension Data houdt wel een slag om de arm. Het stuurt Giacomo Nizzolo mee. Indien Cav zich niet opperbest voelt, kan de Italiaan nog altijd uitgespeeld worden in de sprint. Nizzolo zal er zelf ook tuk op zijn om te scoren, want de Giro bracht niet wat hij ervan verwachtte.

Beide spurters worden ook nog vergezeld door Lars Bak, Bernhard Eisel, Jacques Janse van Rensburg, Mark Renshaw en Jay Robert Thomson. Een klassementsman hebben ze dus niet meteen. Vorig jaar won Primoz Roglic de ronde van zijn thuisland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties