Sergeant heeft nog heel wat werk voor de boeg en vreest vooral vertrek van Benoot
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Marc Sergeant beseft dat het niet simpel zal wordne om Benoot te houden

Sergeant heeft nog heel wat werk voor de boeg en vreest vooral vertrek van Benoot
Foto: © photonews

Tim Wellens, Thomas De Gendt en Caleb Ewan blijven al zeker aan boord. Maar voorts is er voor Marc Sergeant nog wel wat werk aan de winkel als hij zijn belangrijkste pionnen wil behouden. Er zijn er straks een zestal einde contract. Benoot schemert met interesse van Team Ineos.

De winnaar van de Strade Bianche 2018 is dan ook het moeilijkste dossier. "Ik moet bekennen dat ik niet op mijn gemak ben, want er zijn kapers op de kust. Ik hoor dat Brailsford op zoek is naar Belgen en Benoot zou een target zijn. Dat verontrust me. Tegen het geld van Ineos kan niemand op. Ik denk wel dat wij Tiesj sportief meer te bieden hebben", zegt Sergeant in HLN.

OPTIMISME OVER CAMPENAERTS

Wie ook wel een gegeerde klant zal zijn, is Victor Campenaerts. "Voor Victor is het financiële niet de essentie. Bij hem gaat het vooral over vrijheden. Campenaerts wil autonomie bij het opstellen van zijn programma en voorbereiding. Wij willen daar een heel eind inn mee gaan. Er is wederzijds vertrouwen", klinkt Sergeant optimistisch.

Omdat hij regelmatig last heeft aan zijn knie, houdt Lotto onderhandelingen met Jelle Vanendert nog wat af. En wat met Jens Keukeleire? "We hebben de intentie om met hem door te gaan, maar ik blijf met één ding worstelen: wat was er vroeger anders waardoor hij mooiere ereplaatsen reed?"

VERDER MET ERVAREN ROTTEN?

Dan zijn er nog een paar oldies. Zoals Maxime Monfort (36). "Hij wordt ouder, maar als hij nog zo waardevol is, waarom zouden we dan niet een jaartje verder doen?" Adam Hansen is nog twee jaar ouder. "Caleb Ewan zou hem er graag bij houden en als je kopman iets vraagt, moet je op zijn minst luisteren. Hansen is sowieso een interessante man. Als hij bewijst dat hij het sportief in zich heeft, kunnen we praten."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties