Zelfs vertienvoudiging van loon lijkt Girowinnaar niet naar Team Ineos te lokken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Richard Carapaz blijft ondanks interesse van Ineos wellicht bij Movistar

Zelfs vertienvoudiging van loon lijkt Girowinnaar niet naar Team Ineos te lokken
Foto: © photonews

De winnaar van de voorbije Ronde van Italië gaat waarschijnlijk dan toch niet van werkgever veranderen. Nochtans zag het daar wel naar uit nadat Team Ineos voor hem stevig op de deur klopte. Movistar doet echter ook een inspanning en kan Carapaz wellicht wel aan boord houden.

Voor de meest recente Giro was Carapaz nog maar een klassementsman van de tweede rij en daardoor verdiende hij bij Movistar niet meer dan 150 000 euro per jaar. Logisch dus dat er dan heel wat kapers op de kust zijn. Team Ineos heeft ook de financiële middelen om dat bedrag te vermenigvuldigen. Het zou Carapaz naar verluid een contract willen bieden van 1,5 miljoen per jaar.

De Ecuadoraan liet zelf al wel verstaan gerust bij Movistar te blijven als de ploeg voortaan zijn kaart trekt in grote ronden. Hij heeft gehoor gekregen: volgens Marca kan hij er voortaan 1 miljoen per jaar gaan verdienen. Minder dan bij Ineos, maar wel een aanzienlijke verbetering van zijn huidig contract en hij krijgt er de status van kopman bij.

RUIMTE DOOR NAKEND VERTREK QUINTANA EN LANDA

Bij Movistar is er zowel financieel als sportief de ruimte om hem dit aan te bieden door het nakende vertrek van Nairo Quintana en Mikel Landa. De Spaanse ploeg zou ook nog wel Jakob Fuglsang van Astana willen aantrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties