Oliver Naesen heeft sterretjes gezien: "Ik heb niet te veel moeten meetrainen met Bardet en co"
Redactie
| 2 reacties

Oliver Naesen met enige onzekerheid naar de Dauphiné na lastige hoogetstage

Oliver Naesen heeft sterretjes gezien: "Ik heb niet te veel moeten meetrainen met Bardet en co"
Foto: © photonews

Het is al zes weken geleden dat Oliver Naesen aan de start stond van een WorldTour-wedstrijd. Na de Amstel Gold Race ging het via een weekje vakantie en Eschborn-Frankfurt richting een zware hoogtestage met zijn Tour-ploegmaats.

Die allereerste hoogtestage ooit moet vanaf zondag de vruchten afwerpen in de Dauphiné. "Ik voel me onzeker, zoals ik me bij het begin van het seizoen voel", vertelt Naesen in HLN. "De hoogtestage was echt lastig. Ik heb er meer afgezien dan tijdens de meeste koersen. De hele Tour-ploeg was daar, er was een ploegleider en een trainer."

"We moesten elke dag in een potje plassen om te zien of we goed gehydrateerd waren. Slapen deden we met een saturatiemeter, om de zuurstofsaturatie in het bloed te controleren. Met een harttest werd de vermoeidheid gemeten. In functie daarvan werd de training aangepast. Ik moet zeggen, ik heb niet te veel moeten meetrainen met Bardet en co", bekent de ex-Belgische kampioen.

'Sterretjes gezien'

"Ik kreeg elke dag een gepersonaliseerde training, omdat ik zwaar reageerde op de hoogte. Mijn ploegmaats zijn dat gewend, die gaan drie, vier keer per jaar op hoogtestage. Zij vlogen er direct in. Dat ging gewoon niet bij mij. Ik ben de enige van de ploeg die nog nooit in een hoogtekamer heeft geslapen. Ik heb de eerste week serieus sterretjes gezien."

Maar, met dank aan de trainer van de ploeg, was het voor Naesen toch iéts minder zwaar. "Ik ben niet iemand die minder traint dan een ander. Ik had me daar gemakkelijk de nek afgereden. Dankzij mijn trainer mocht ik dagelijks aan de voet van de Sierra in de auto stappen. De laatste klim van anderhalf uur naar de top moest ik nooit doen", aldus Naesen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties