Tom Dumoulin: "Twee weken geleden dacht ik dat ik nu geen twijfels meer zou hebben, maar..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tom Dumoulin: "Twee weken geleden dacht ik dat ik nu geen twijfels meer zou hebben, maar..."
Foto: © photonews

De Giro zat er al na vier etappes op voor Tom Dumoulin (Sunweb) en dus wordt de Tour plots weer het hoofddoel van de Maastrichtenaar. Al zit Dumoulin daags voor de start van de Dauphiné nog steeds met zorgen.

Goed drie weken na zijn valpartij heeft Dumoulin nog steeds zorgen. Een test gaf uitsluitsel dat hij zondag kan starten in het Critérium du Dauphiné, maar echt opgelucht is de Sunweb-kopman nog niet. "Ik heb nog wat vocht in de knie en het kraakbeen is een beetje beschadigd. Het was een flinke botkneuzing", vertelt Dumoulin bij de NOS

Binnen een maand gaat de Tour van start in Brussel. Dumoulin wordt ongetwijfeld als een kanshebber voor winst bekeken. "Dat lijkt me een beetje voorbarig, zo voel ik me op dit moment niet", lacht Dumoulin. "Maar ik hoop dat er de komende weken verandering in kan komen."

Ambities bijstellen?

De Dauphiné geldt voor veel kopmannen, waaronder Froome, als dé generale repetitie voor de Tour. "Als het echt tegenvalt, wordt het moeilijk de Tour in goede vorm te halen. Dan moet ik misschien mijn ambities bijstellen. Twee weken geleden dacht ik dat ik nu geen twijfels meer zou hebben, maar die twijfels heb ik wel."

Dumoulin heeft dus nog steeds wat last. "Ik heb afgelopen week echt goed kunnen trainen, maar het gaf wel wat reactie. Ik merkte dat ik in het laatste uur meer last had dan in het eerste uur. Dat is niet ideaal."

"Als ik er in de Dauphiné na een paar dagen achter kom dat het te veel pijn geeft, kan ik slijtage aan het kraakbeen veroorzaken. Als ik na een paar dagen te veel pijn heb, moet ik afstappen. Maar afgelopen week ging het prima, ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties