Baptiste Planckaert eindigt zesde in de Ronde van Luxemburg, Spaanse leider zet kroon op het werk

Baptiste Planckaert eindigt zesde in de Ronde van Luxemburg, Spaanse leider zet kroon op het werk
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Baptiste Planckaert heeft zijn bloedvorm in het gele shirt van Wallonie-Bruxelles omgezet met een mooie ereplaats in de Ronde van Luxemburg. Ook in de slotrit deed Planckaert nog mee in de debatten. De winst was wel voor Jesus Herrada, die overigens al aan de leiding stond.

De Pabeierbierg was waar het allemaal te gebeuren stond. Nochtans kregen de favorieten het niet op een gouden dienblad aangeboden: de vroege ontsnapping verstoorde het scenario aardig. Tenminste, dat deed Delio Fernandez, de sterkste van de acht vluchters. De Spanjaard bleef lang in zijn eentje vooruit. Onder impuls van Roompot-Charles werd hij in de laatste ronde gevat.

Vervolgens moest een sprint bergop in Luxemburg-Stad over de ritzege beslissen. Herrada schudde een verschroeiende versnelling uit zijn benen. De eerstvolgende renners, Hivert en Leyder, moesten al een paar seconden toegeven. Planckaert eindigde achtste op acht tellen van de leider. Benjamin Declerq werd negende.

COFIDIS GROTE SLOKOP

In het klassement wist Planckaert nog één positie op te schuiven, van de zevende naar de zesde plaats. Weliswaar 47 seconden achter eindwinnaar Herrada. Zijn ploeg Cofidis was de grote slokop in de Ronde van Luxemburg. De Franse formatie won de proloog, drie ritten en het eindklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties