Bora-Hansgrohe wil het Deceuninck-Quick.Step nog moeilijk maken: "We vatten Hammer Chase aan met vertrouwen"

Bora-Hansgrohe wil het Deceuninck-Quick.Step nog moeilijk maken: "We vatten Hammer Chase aan met vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na twee dagen van totale dominantie staat Deceuninck-Quick.Step er bijzonder goed voor in Limburg. De verwachting is dan ook dat het team het tweede weekend van de Hammer Series als winnaar gaat afsluiten. Al is het in de Hammer Chase nog uitkijken voor Bora-Hansgrohe.

Na de Hammer Climb en de Hammer Sprint heeft Deceuninck-Quick.Step maar liefst 1 307,2 punten verzameld. Dat is bijna het dubbele van eerste achtervolger Bora-Hansgrohe. Dat telt 706,5 punten. De marge is dus comfortabel. Toch wil Bora daar nog iets aan doen in de afsluitende ploegentijdrit.

AL BETER DAN VERWACHT

Het is vooral Maciej Bodnar die het voor de Duitse ploeg zo goed deed, zowel in de klimkoers als bij de sprints. Het ging voor de Pool zelfs beter dan verwacht. "We wilden in de top acht blijven met het oog op de Hammer Chase. Daar zijn we in geslaagd." Zeg dat wel. Het werd een voorlopige tweede in plaats van de achtste plaats.

Het stemt sportdirecteur Jens Zemke ook optimistisch. "Iedereen is erg gemotiveerd en we vatten de Hammer Chase aan met veel vertrouwen." De strijd is dus nog niet gestreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties