Deceuninck-Quick.Step rijdt probleemloos naar de overwinning in Hammer Series
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Deceuninck-Quick.Step wint tweede weekend van Hammer Series in Limburg

Deceuninck-Quick.Step rijdt probleemloos naar de overwinning in Hammer Series
Foto: © SC

Yves Lampaert en dezijnen hebben het geklaard. Doordat ze zo fel hadden uitgepakt in de klimkoers en sprintkoers, zag het er voor Deceuninck-Quick.Step al bijzonder goed uit in de Hammer Series in Limburg. De overwinning kwam in de afsluitende ploegentijdrit niet meer in gevaar.

Deceuninck-Quick.Step begon met een voorsprong van dertig seconden op eerste achtervolger Bora-Hansgrohe aan de Hammer Chase. Het was aan Evenepoel, Lampaert, Mørkøv, Jakobsen en Devenyns om de overwinning over de streep te trekken. Ze kregen al snel goed nieuws: ze waren hun voorsprong op Bora aan het uitdiepen.

Het werd vooral nog spannend om de tweede plaats. Jumbo-Visma pikte halfweg koers de plek van Bora-Hansgrohe in. De Nederlandse formatie had wel nog een minuut en tien seconden achterstand op Deceuninck-Quick.Step.

SPRINT TUSSEN JUMBO, BORA EN SUNWEB

Terwijl Mitchelton-Scott de overwinning pakte in de Hammer Chase, kwam de eindzege van Deceuninck-Quick.Step in het tweede weekend van de Hammer Series niet meer in gevaar. De strijd op plek twee leverde nog een uniek beeld op: de mannen van Bora reden weer naar die van Jumbo toe en ook Sunweb pikte nog aan. Haast tegelijkertijd reden ze over de finish, maar Jumbo-Visma bleef Bora en Sunweb nog wel voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties