Deceuninck-Quick.Step rijdt probleemloos naar de overwinning in Hammer Series
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Deceuninck-Quick.Step wint tweede weekend van Hammer Series in Limburg

Deceuninck-Quick.Step rijdt probleemloos naar de overwinning in Hammer Series
Foto: © photonews

Yves Lampaert en dezijnen hebben het geklaard. Doordat ze zo fel hadden uitgepakt in de klimkoers en sprintkoers, zag het er voor Deceuninck-Quick.Step al bijzonder goed uit in de Hammer Series in Limburg. De overwinning kwam in de afsluitende ploegentijdrit niet meer in gevaar.

Deceuninck-Quick.Step begon met een voorsprong van dertig seconden op eerste achtervolger Bora-Hansgrohe aan de Hammer Chase. Het was aan Evenepoel, Lampaert, Mørkøv, Jakobsen en Devenyns om de overwinning over de streep te trekken. Ze kregen al snel goed nieuws: ze waren hun voorsprong op Bora aan het uitdiepen.

Het werd vooral nog spannend om de tweede plaats. Jumbo-Visma pikte halfweg koers de plek van Bora-Hansgrohe in. De Nederlandse formatie had wel nog een minuut en tien seconden achterstand op Deceuninck-Quick.Step.

SPRINT TUSSEN JUMBO, BORA EN SUNWEB

Terwijl Mitchelton-Scott de overwinning pakte in de Hammer Chase, kwam de eindzege van Deceuninck-Quick.Step in het tweede weekend van de Hammer Series niet meer in gevaar. De strijd op plek twee leverde nog een uniek beeld op: de mannen van Bora reden weer naar die van Jumbo toe en ook Sunweb pikte nog aan. Haast tegelijkertijd reden ze over de finish, maar Jumbo-Visma bleef Bora en Sunweb nog wel voor.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties