Gok van Nibali pakt weer niet goed uit: zijn landgenoot sprint naar de zege in GP Lugano

Gok van Nibali pakt weer niet goed uit: zijn landgenoot sprint naar de zege in GP Lugano
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het pokeren lijkt niet besteed aan Vincenzo Nibali. Zo verspeelde hij tijdens de Giro al veel tijd ten opzichte van Richard Carapaz en ook tijdens de GP Lugano leverde zijn gok niet de overwinning op. Al moet wel gezegd: tegen de snelle benen van Diego Ulissi was wellicht niemand opgewassen.

Een vroege vlucht van zes renners werd tot de orde geroepen in de GP Lugano en daarna was het aan de favorieten. Vincenzo Nibali nam zijn verantwoordelijkheid, Diego Ulissi ging mee in zijn wiel. De twee waren veruit de sterksten op de Agra.

Na de top van de beklimming slaagden Alexandr Riabushenko, een ploegmaat van Ulissi, en Giovani Carboni er wel in om de aansluiting te maken. Even later deden Patrick Schelling en Matej Mohoric hetzelfde. Deze zes leiders begonnen samen aan de laatste ronde.

ULISSI PAREERT VERSNELLINGEN NIBALI

Ulissi plaatste dan zijn aanval en opnieuw was het enkel Nibali die met hem op pad ging. De tweede uit de Giro probeerde zijn landgenoot te lossen, maar die wist zijn versnellingen te pareren. In de wetenschap dat Ulissii sneller is aan de meet, liet Nibali de vier achtervolgers terugkeren.

FEEST BIJ UAE

Hij rekende dus op zijn ploegmaat Mohoric om het af te maken, maar Ulissi bleek toch sneller. Riabushenko maakte het feest bij UAE compleet door tweede te eindigen, Mohoric werd derde. Nibali sprintte niet echt meer mee en moest het stellen met een vijfde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties