Net geen Belgisch feestje in Dauphiné: Philippe Gilbert en Wout van Aert pakken er nipt naast in de sprint

Net geen Belgisch feestje in Dauphiné: Philippe Gilbert en Wout van Aert pakken er nipt naast in de sprint
Foto: © SC

De Belgen hebben meteen de Dauphiné heel wat kleur gegeven. De eerste rit was een dubbeltje op zijn kant: haalden de aanvallers het of werd het een sprint? Naesen en Lambrecht bleven tot diep in de finale voorop, maar werden toch overroepen. Boasson Hagen vloerde Gilbert en Van Aert in de sprint.

Oliver Naesen trok de eerste aanval uit de Dauphiné mee op gang en Julien Vermote had ook wel zin in een offensief. Onze landgenoten kregen het gezelschap van Magnus Cort, Niklas Eg, Fabien Doubey en Casper Pedersen. De zeven diepten een kloof uit van een paar minuten en die bleef op de Puy Mary status-quo.

Op het lokale circuit moest Vermote de rol lossen. Ondertussen bleef Pedersen naar hartelust bergpunten sprokkelen. Die moest zijn inspanningen later ook wel bekopen en ook zijn landgenoot Eg kon niet meer volgen. Het peloton naderde intussen met rasse schreden.

LAMBRECHT NAAR NAESEN EN CORT

Doubey gaf het ook al op. Die zag in eerste instantie nog niet de grote massa passeren, maar wel Bjorg Lambrecht. Die maakte in zijn eentje de sprong naar het leidersduo Naesen - Cort Nielsen. De voorsprong van het nieuw samengestelde trio leek aanvankelijk te beperkt, maar groeide toch weer tot meer dan een halve minuut.

ALAPHILIPPE TREKT SPRINT AAN

In de slotkilometers begonnen toch enkele pionnen van sprintersploegen zich dubbel en dik te plooien en naderde de grote groep weer. Naesen, Lambrecht en Cort hielden het nog vol tot zeshonderd meter van de streep. Alaphilippe trok aan voor Gilbert. Die mengde zich net als Van Aert vol in de sprintersdebatten, maar Edvald Boasson Hagen was nog sneller. Gilbert en Van Aert waren twee en drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties