Oliver Naesen windt er geen doekjes om: "Lastigste koers van het jaar, 'kletsen' tot de finish"

Oliver Naesen windt er geen doekjes om: "Lastigste koers van het jaar, 'kletsen' tot de finish"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is weer die tijd van het jaar voor Oliver Naesen, die periode waarin hij heel wat arbeid moet verrichten voor AG2R en Romain Bardet. Naesen doet het met veel plezier, maar staat toch niet te trappelen voor de Dauphiné. Hij beseft dat het weer afzien gaat worden.

Het is wel een goed teken dat de ploeg steeds op hem een beroep doet in de voorbereidingskoers op de Tour. "Als je erbij zit, is het goed natuurlijk, maar anderzijds is de Dauphiné voor mij altijd de lastigste koers van het jaar. Altijd heb ik al bij de beesten afgezien. Er wordt hier altijd zo rap gereden. Eigenlijk rapper dan in de Tour", verklapt Naesen aan Het Nieuwsblad.

BELGISCHE GRAPPENMAKERS

"In de Dauphiné is het echt 'kletsen' tot de finish", vervolgt de voormalig Belgisch kampioen. "Onder de Belgen grappen wij daar onderweg altijd over. Zo van: zouden we niet alsnog afzeggen voor de Tour? Want het is toch zo wreed en toch zo lastig, maar uiteindelijk valt dat in de Tour altijd nogal mee omdat iedereen zijn plek en zijn rol heeft."

Onlangs reed Naesen ook mee in de kermiskoers der kermiskoersen. "In Gullegem Koerse heb ik 'de pomp uitgekuist'. Ik ben tien dagen terug van hoogtestage. Ik moet het effect beginnen voelen. Al vind ik van mezelf niet dat ik nu al speciaal sterk rijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties