Schitterend nieuws uit veldritland: Jolien Verschueren gaat na twee hersenoperaties opnieuw crossen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 172 reacties

Jolien Verschueren wil opnieuw de stap naar het veldrijden wagen

Schitterend nieuws uit veldritland: Jolien Verschueren gaat na twee hersenoperaties opnieuw crossen
Foto: © photonews

Er is alvast één iets om naar uit te kijken in het komende veldritseizoen: de grote comeback van Jolien Verschueren! In april 2018 werd er een kwaadaardige hersentumor vastgesteld bij de Oost-Vlaamse veldrijdster. Bijna anderhalf jaar later bereidt ze haar terugkeer in het veld voor.

Nadat de wereld in april vorig jaar op haar kop viel, volgde een lange en zware periode. Verschueren moest twee hersenoperaties ondergaan, kreeg zeven weken bestraling en een dagelijkse chemokuur. "Ik heb nog een paar sessies voor de boeg, maar kijk beetje bij beetje uit naar het einde", zegt Verschueren op de site van Pauwels Sauzen-Bingoal.

"De chemo heeft steeds minder impact op mijn fietsprestaties", laat ze weten. De oncoloog zette het licht op groen om het nog eens te proberen als veldrijdster, maar gaf haar wel nog wat advies mee. "Besef van welk niveau je komt en wat je hebt meegemaakt. Niemand kan inschatten welk niveau je nog kan halen."

Genieten wordt het doel 

Jolien Verschueren

Dat beseft Verschueren als geen ander. "Mijn geloof heeft me sowieso geholpen, net als de steun van mijn ouders, de rest van mijn familie en vele supporters. Jurgen Mettepenningen geeft me een jaar de tijd om opnieuw rustig te verkennen wat kan en niet kan. Ik start met één intentie: niet gedubbeld worden. Genieten wordt het doel. Er opnieuw bij zijn, is wellicht al de grootste prestatie van mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties