Stijn Vandenbergh schuift verder op in Boucles de la Mayenne, ritzege is voor Bask

Stijn Vandenbergh schuift verder op in Boucles de la Mayenne, ritzege is voor Bask
Foto: © SC

Stijn Vandenbergh was in de eerste rit in lijn in de Boucles de la Mayenne goed voor de dag gekomen. Daardoor stond onze landgenoot er al aardig voor in het klassement. Daarin bewoog ook in de tweede etappe nog wel wat. De ritzege was voor Jon Aberasturi.

Het was kwestie van een hele rit alert te zijn, want het waren voortdurend waaiers. Voor een man als Vandenbergh was dat uiteraard geen probleem. Leider Duval ging het minder goed af. Hij verzeilde in een derde groep en zou zijn leiderstrui kwijtspelen. Vandenbergh wist toen al dat er zaakjes te doen vielen.

Zeven vroege vluchters kregen het gezelschap van Coquard, Ferasse en Akin. Ze werden allemaal nog wel opgeraapt onder de vod, maar Ferasse kon zich nadien wel troosten met de leiding in het klassement. Aberasturi toonde zich de snelste in de sprint in Lassay-les-Châteaux, voor Hofstetter en Cardis.

GOEDE SPRINT VAN NOPPE

Christophe Noppe van Sport Vlaanderen-Baloise eindigde vijfde in de rituitslag. Ook Stijn Vandenbergh zat in de eerste groep. De renner van AG2R schuift in de stand op van de zesde naar de vierde plaats en volgt op 28 seconden van Ferasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties