Uitkijken naar Froome, Dumoulin en een klein beetje Van Aert
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Schijnwerpers ook op Wout van Aert gericht tijdens de Dauphiné

Uitkijken naar Froome, Dumoulin en een klein beetje Van Aert
Foto: © photonews

Iedere rittenkoers heeft zo zijn blikvangers. Renners die voor een ferme uitdaging staan of van wie een grote stap voorwaarts wordt verwacht. Ook de Dauphiné heeft zo van zulke deelnemers. Chris Froome wil laten zien dat hij de Tour aankan. Wout van Aert op een bepaalde manier eigenlijk ook.

De Dauphiné is in de eerste plaats nog altijd een klimmerskoers. In de bergetappes zal het toch voornamelijk uitkijken zijn naar de prestaties van Christopher Froome. De viervoudige Tourwinnaar heeft zijn deelname met luide trom aangekondigd. Door mee te doen aan de Giro geraakte hij vorig jaar niet klaar voor de Tour, zo vergoeilijkt hij zijn derde plaats van vorig jaar.

TIJD VOOR DADEN BIJ FROOME

Door dit jaar de Giro over te slaan, zal hij wel klaar zijn voor de Ronde van Frankrijk. Dat zegt de kopman van Team Ineos zelf. Dat hij de daad dan maar bij het woord voert. Dat kan op één bepaalde manier: door in de Dauphiné al mee te doen voor de eindzege.

Ook is iedereen benieuwd naar hoe Tom Dumoulin voor de dag komt. Niet dat er van hem al grootse prestaties verwacht worden, maar het is afwachten of de Nederlander weer conditie kan opbouwen na zijn val in de Giro. Zowel bij de ploeg als bij de renner zelf is er toch enige aarzeling te bespeuren over zijn herstel. Een moeilijke week in Frankrijk goed doorkomen kan voor het nodige vertrouwen zorgen.

VAN AERT WIL ZICH BEWIJZEN

Tenslotte is er de deelname van Wout van Aert. Die rijdt dit jaar zeker de Tour niet, maar wil graag aantonen dat hij ooit wel zijn plaats zal hebben in die grote ronde om daar dan eventueel voor een etappezege te gaan. De voorbereiding op de Sierra Nevada moet hem gesterkt hebben. Hij droomt er ook van zich in de Dauphiné te mengen in de twee eventuele sprints.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties