🎥 Jolien D'hoore overklast deelnemersveld in Women's Tour en mag leiderstrui aantrekken

🎥 Jolien D'hoore overklast deelnemersveld in Women's Tour en mag leiderstrui aantrekken
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

The Women's Tour is een Britse rittenkoers op WorldTour-niveau. Om daar te scoren, moet je dus top zijn. Dat was Jolien D'hoore zeker en vast in de eerste etappe. Die draaide uit op een massasprint, waarin de renster van Boels-Dolmans alles en iedereen naar huis spurtte.

De eerste van in totaal zes etappes ging van Beccles naar Stowmarket. De rensters moesten 157,6 kilometer overbruggen. Een massasprint behoorde tot de mogelijkheden, maar was vooraf nu ook niet gegarandeerd. Er kwam heel wat werk aan te pas voor de ploeg van D'hoore om het zover te laten komen.

BOELS-DOLMANS BEZET EERSTE TWEE PLAATSEN

Op het moment van de waarheid wist onze landgenote de verwachtingen met verve te vervullen. Haar Nederlandse ploeggenote Amy Pieters trok de sprint voor haar aan. D'hoore liet haar concurrenten meters achter zich. Pieters werd zelf nog tweede. De derde plaats was voor de Duitse Lisa Brennauer.

Ook vorig jaar won D'hoore de eerste rit in de Women's Tour. Aangezien het de openingsetappe betrof, mag ze in de tweede rit dus ook vertrekken in de groene leiderstrui. Dan wordt er van en naar Cyclopark in Gravesend gereden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties