Bjorg Lambrecht had heel andere ontknoping voor ogen: "Viel dat tegen"

Lambrecht ontgoocheld dat vlucht niet voorop bleef in eerste Dauphinérit

Bjorg Lambrecht had heel andere ontknoping voor ogen: "Viel dat tegen"
Foto: © SC

Met een goed getimede sprong naar voren begaf Bjorg Lambrecht zich in een positie die misschien wel winst had kunnen opleveren in de eerste etappe van de Dauphiné. Lambrecht en zijn medevluchters kregen echter het peloton nog op hun nek, wat toch wel voor ontgoocheling zorgde.

Lambrecht geloofde immers volop in een goede afloop. "Ik wist dat we anderhalve kilometer voor de streep nog een voorsprong van vijftien seconden hadden. Ik heb niet achterom gekeken. Ik wilde vol doorrijden, in de afdaling zat ik ook à bloc. Dan is het toch spijtig dat we minder dan zeshonderd meter voor de streep teruggepakt zijn", zegt de aanvalslustige Lotto-renner aan HLN.

Ik voelde me goed genoeg om een sterke sprint te rijden 

Met Naesen zat nochtans de perfecte metgezel mee voorin. "Oliver Naesen demarreerde nog een keer in de laatste kilometer. Ik ging met hem mee en dacht dat we voor de ritzege zouden sprinten. Viel dat tegen. Ik voelde me goed genoeg om een sterke sprint te rijden, maar daar zijn we niet geraakt."

Zijn aanval in de Dauphiné laat wel zien dat Lambrecht hersteld is van zijn val in de Ronde van Noorwegen. "In het begin had ik last van de lies, maar gaandeweg ging het beter. Dat ik de finale kon rijden was veel meer dan wat ik had gehoopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties