Dylan Teuns ziet geduld eindelijk beloond: "Ik heb mijn eerste leeuwtje beet"

Dylan Teuns dolgelukkig met eerste zege in bijna twee jaar

Dylan Teuns ziet geduld eindelijk beloond: "Ik heb mijn eerste leeuwtje beet"
Foto: © SC

Een veelwinnaar kan Dylan Teuns niet echt genoemd worden. Dan doet het extra deugd als je die felverhoopte overwinning in een grote koers kan binnenhalen. Dat is exact wat Teuns deed in de tweede etappe van de Dauphiné. Vooral zijn beloning beviel hem wel.

Zijn sprong goed timen was het eerste deel van zijn succes. "Van bij de start waren er grote namen mee in de grote ontsnapping. De mannen van Ineos reden een hoog tempo om de vlucht onder controle te houden. Ik zag dat ze een beetje moe aan het geraken waren. Er begonnen wat mannen te vertrekken. Ik zag dat er een mogelijkheid was op een nieuwe ontsnapping en volgde gewoon."

Een pittige tweestrijd zou volgen. "Het was dan kwestie om op de laatste klim het verschil te maken. Guillaume Martin was een goede compagnon. We waren beiden de sterksten op de steile klim. Ik was heel blij dat hij kon helpen om de voorsprong uit te diepen. Op het einde was het man tegen man."

Het is een droom die uitkomt 

Teuns bleek de sterkste te zijn en beëindigde zijn reeks wedstrijden zonder overwinning. "Dit is een speciale. Ik moest bijna 24 maanden wachten op een overwinning. Ik ben er superblij mee." Zeker omdat de ASO dezelfde prijzen over heeft voor de leider in de Dauphiné dan in de Tour: een gele trui en een pluche leeuwtje. "Het is een droom die uitkomt, de gele trui dragen. Ik heb mijn eerste leeuwtje beet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties