Jasper Philipsen ziet solo gefnuikt in slotkilometer

Grosu wint Ronde van Limburg nadat peloton Philipsen op de nek valt

Jasper Philipsen ziet solo gefnuikt in slotkilometer
Foto: © photonews

Jasper Philipsen heeft op kort tijd naam gemaakt als snelle man van UAE, maar hij hoeft niet altijd de sprint af te wachten. In de Ronde van Limburg probeerde de jonge Belg het eens in een meer aanvallende stijl. Hij hield het vol tot in de laatste kilometer. Nadien sprintte Grosu naar de zege.

Reeds in het eerste deel van de wedstrijd koos Philipsen nogal verrassend voor het offensief. In eerste instantie samen met Bax, maar die kon hem niet blijven volgen. De aanval zou van Philipsen lang dragen. Naar het einde van de koers toe, werd het wel erg nipt. De laatste vijf kilometer vatte de jonge belofte aan met een beperkte voorsprong van vijftien seconden.

Geen sinecure dus om zo het jagende peloton voor te blijven. Philipsen bleef zich vol geven, maar in de laatste kilometer viel het doek alsnog voor hem. Het werd dus toch een sprint. De Roemeen Grosu verraste door vroeg aan te gaan. De rest geraakte niet meer voorbij zijn voorwiel.

VIER BELGEN IN TOP TIEN

Met Tom Van Asbroeck, Alfdan De Decker, Amaury Capiot en Jordi Warlop werden de laatste vier plaatsen in de top tien door allemaal Belgen ingevuld. Grosu volgt op de erelijst Mathieu van der Poel op. Simone Consonni en Lasse Norman Hansen mochten mee op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties