Lotte Kopecky doet het als aanvalster en in de sprint: veelvuldige inspanningen beloond met podiumplek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Kopecky sprint naar derde plaats in Dwars door de Westhoek

Lotte Kopecky doet het als aanvalster en in de sprint: veelvuldige inspanningen beloond met podiumplek
Foto: © photonews

Lotte Kopecky was dé renster die veruit het meeste haar stempel drukte op Dwars door de Westhoek. Een sterke Kopecky wilde de sprint niet afwachten en koos vol voor het offensief. Haar aanval droeg niet tot het einde, maar dat belette haar niet van zich in de massasprint ook nog eens te smijten.

In Dwars door de Westhoek moesten de renners 125 kilometer rijden van en naar het West-Vlaamse Boezinge. Van bij de start werd er een hoog tempo opgelegd en was er heel wat nervositeit. Dat leidde tot enkele valpartijen. Het was veertig kilometer wachten op de eerste ontsnapping die naam waardig. Tagliaferro en Van Witzenburg brachten die tot stand.

De voorsprong van dit duo bleef echter steeds beperkt en de twee hielden het slechts dertig kilometer vol. De Noorse Ingvild Gaskjenn probeerde het solo, maar ook dat was geen succesvolle poging. De aanval van Kopecky op 33 kilometer van de meet had meer potentieel. Dat zag ook Christa Riffel. De Duitse maakte de sprong naar voren.

NET NIET VOOR WIEBES

Kopecky had klaarblijkelijk geen zin in gezelschap en reed weer weg van Riffel. Met 5 km voor de boeg was het ook einde verhaal voor de vlucht van onze landgenote. Die sprak haar laatste krachten aan in de massasprint en werd nog derde. De Italiaanse Elisa Balsamo pakte de overwinning, voor de Nederlandse Lorena Wiebes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties