Philippe Gilbert verwijt zichzelf en zijn ploeg niets: "De beste wint, wat kan ik anders zeggen?"

Philippe Gilbert erkent zijn meerdere in Edvald Boasson Hagen

Philippe Gilbert verwijt zichzelf en zijn ploeg niets: "De beste wint, wat kan ik anders zeggen?"
Foto: © SC

Teleurstelling was er wel op het aangezicht van Philippe Gilbert toen hij Boasson Hagen als winnaar over de meet zag rijden in de eerste rit van de Dauphiné. Al snel groeide wel het besef bij de renner van Deceuninck-Quick.Step dat hij er het maximale had uitgehaald.

Op zijn 36ste is Gilbert zijn snelle benen nog altijd niet kwijt, maar het is geen evidentie om op te boksen tegen een spurter als Boasson Hagen. "Het is natuurlijk moeilijk om een sprint te winnen tegen Edvald Boasson Hagen, die nog de Ronde van Noorwegen heeft gereden. Bij mij is het 41 dagen geleden sinds ik mijn laatste koers reed", wees Phil bij HLN ook op een opmerkelijk verschil.

Het zag er overigens lang naar uit dat het geen sprint zou worden. "Het was een erg snelle race. De ontsnapping met Naesen en Magnus Cort Nielsen zorgde voor veel druk in het peloton. In de laatste vijf kilometer was het peloton in het voordeel op de vluchters. Het bleef wel nipt. Hoe dicht waren ze al, minder dan vijfhonderd meter?"

ALAPHILIPPE ALS LEAD-OUT

In die laatste paar honderden meters kon Gilbert rekenen op een opvallende laatste man. "Julian Alaphilippe deed de lead-out. Alles was perfect. Ik zat ideaal om te sprinten. Alleen was Boasson sterker. Tegen Boasson viel niets te beginnen. De beste wint, wat kan ik anders zeggen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties