Steels looft tactische discipline Deceuninck-Quick.Step: "We hebben ons aan het script gehouden"

Steels looft tactische discipline Deceuninck-Quick.Step: "We hebben ons aan het script gehouden"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een feestje was wel op zijn plaats na de demonstratie van Deceuninck-Quick.Step het voorbije weekend in de Hammer Series. Het was veruit de sterkste ploeg in het Nederlandse Limburg. Volgens sportdirecteur Tom Steels voerden de renners het tactische plan uit tot in de perfectie.

Het grootste deel van het werk werd verricht op de eerste twee dagen. Zo zat het team in een comfortabele uitgangspositie bij aanvang van de ploegentijdrit. "We moesten gewoon nog verdedigen. Van in het begin vergrootten we onze kloof naar een minuut.", zag Steels al snel dat het goed zat.

Belangrijk was om als één geheel de chronorit af te werken. "Ondanks dat Fabio Jakobsen het wat lastig had, waren de jongens heel sterk en hebben ze als een team gereden. We deden het heel goed het hele weekend en waren constant vanaf de eerste dag."

AGRESSIEF KOERSEN LOONT

Steels zat er als sportdirecteur kort op en weet dan ook wat de doorslag heeft gegeven. "We hebben altijd agressief gereden. We hebben ons aan het script gehouden in Limburg. De jongens deden het tactisch perfect. Dat was één van de dingen die het verschil hebben gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties