Van Aert kijkt al uit naar grote debuut: "De Tour past nog beter in mijn planning"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Wout van Aert ziet Tourdebuut helemaal zitten

Van Aert kijkt al uit naar grote debuut: "De Tour past nog beter in mijn planning"
Foto: © photonews

Franse rittenkoersen lijken de nieuwe liefde van Wout van Aert te worden. In de Dauphiné mocht hij na de eerste rit al de witte trui om doen. Deze zomer zet hij zijn eerste stapjes in het Tourpeloton. Ook voor Van Aert zelf is het een meer dan aangename verrassing.

"Roglic zou normaal naar de Tour gaan, maar hij is heel vermoeid uit de Giro gekomen. Daarom heeft de ploeg beslist om de Tour-selectie te wijzigen. Het is een heel mooie kans die ik krijg van de ploeg. Voor mij is het uniek om mijn debuut te maken in een jaar dat de Tour in België start", reageert Van Aert bij Sporza.

Ik zal zeker in dienst van de ploeg rijden 

Wout van Aert

Er spreekt ook enorm veel vertrouwen uit. "De mensen binnen Jumbo-Visma zeggen dat ik klaar ben voor mijn eerste Tour. Zelf zie ik het natuurlijk ook helemaal zitten. Ik zal zeker in dienst van de ploeg rijden. Ik krijg een plek in de sprinttrein rond Groenewegen en ik moet ook Kruijswijk goed helpen te positioneren in de etappes die niet in het hooggebergte plaatsvinden."

Ook in zijn gehele kalender komt het eigenlijk wel gelegen. "De Tour wordt nu een beetje het einde van mijn wegprogramma. Na de Tour rijd ik wel nog de Prudential Ride London-Surrey Classic. Daarna neem ik rust om me voor te bereiden op het veldritseizoen. De Tour past misschien nog beter in mijn planning richting het cross-seizoen, omdat ik iets meer tijd zal hebben om me te finetunen als veldrijder."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties