Wanty-renner koestert podiumplaats: "Wist dat het doenbaar was"

Andrea Pasqualon blij met derde plaats in Ronde van Luxemburg

Wanty-renner koestert podiumplaats: "Wist dat het doenbaar was"
Foto: © SC

Wanty-Gobert heeft toch een kleine prijs overgehouden aan de Ronde van Luxemburg. De Belgische formatie had met Andrea Pasqualon een renner op het podium. Bij aanvang van de laatste etappe stond de Italiaan pas vijfde, maar hij kon nog twee plaatsen opschuiven.

Pasqualon is wel altijd in zijn kansen blijven geloven. "Met zes seconden achterstand op de derde in de stand, wist ik dat het doenbaar was. Uiteindelijk scheelde het nog één seconde, het was echt nipt. De ploeg heeft me goed omkaderd, zelfs de hele week, in het bijzonder Kevin Van Melsen. Ik was ideaal geplaatst, wat me toeliet de aanvallen in het lokale circuit te volgen."

HERRADA KLASSE APART

Meedoen voor de eindzege zat er wel niet in voor de laureaat van 2018. "Spijtig genoeg stak Herrada er met kop en schouders bovenuit. Ik geloof dat ik minstens even sterk was als vorig jaar, of misschien zelfs iets beter. Maar het parcours van 2019 was uitdagender en lag de klimmers dus beter."

De renner van Wanty verwacht alleszins nog heel wat van de volgende maanden. "Mijn vorm stijgt en ik zal binnen enkele weken de 100% bereiken, met het oog op de Ronde van Frankrijk. Eerst wil ik nog schitteren in Gippingen komende donderdag. Ik wil eindelijk die overwinning pakken om de zomer vol vertrouwen aan te vatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties