Wél Belgische triomf op tweede dag in Dauphiné: Dylan Teuns slaat dubbelslag na prangende sprint met twee
Redactie
| 51 reacties

Dylan Teuns pakt ritzege en leiding in klassement in Dauphiné

Wél Belgische triomf op tweede dag in Dauphiné: Dylan Teuns slaat dubbelslag na prangende sprint met twee
Foto: © photonews

In een heuvelachtige tweede etappe was het uitkijken welke type renners zich in de Dauphiné op het voorplan zouden begeven. Dat waren zowel rasechte aanvallers als klassementsmannen. Dylan Teuns en Guillaume Martin bleven vooruit. Teuns zorgde voor de Belgische ritzege.

Op de Côte de Moussages ontstond er al een kopgroep van dertien met grote namen als Kwiatkowski, Alaphilippe en Dumoulin bij. Ook Haig, Cosnefroy, Cavagna, Mühlberger, Gorka Izagirre, Fernandez, Gaudu, Hagen, De Marchi en Buchmann sprongen mee. Alaphilippe sprokkelde naar hartelust bergpunten.

Het was van meet af aan een zware koers, want het kwam tot een resem opgaves. Zo gaven ook de Belgen Maarten Wynants en Tim Declercq er vroegtijdig de brui aan. Dumoulin, Buchmann, Izagirre, Gaudu en De Marchi reden van hun medevluchters weg. Het verhaal van die andere aanvallers was overigens op 47 kilometer van de meet al over.

OPNIEUW BELGEN IN DE AANVAL

Hierna werd eerst De Marchi teruggegrepen en vervolgens ook de resterende vier vluchters. Er kwam meteen een nieuwe kopgroep tot stand met Serge Pauwels, Dylan Teuns en Philippe Gilbert als Belgische elementen. Voorts waren ook Lutsenko, Molard, Bernas, Cherel, Atapuma, Guillaume Martin, Vakoc, Power en Politt mee.

Deze groep spatte volledig uiteen. Teuns en Martin gingen vol voor de ritzege in een soort koppeltijdrit, maar hadden de pech dat ook de mannen voor het klassement zich roerden. Froome, Quintana, Poels, Yates, Fuglsang, Pinot en Woods reden zo richting voorlinie van de koers. Ook Vakoc en Lutsenko pikten hun wagonnetje nog aan.

BARDET GROTE GEKLOPTE

Wat Froome, Quintana & co vooral zal plezieren: renners als Bardet, Kruijswijk en Daniel Martin waren niet mee. In de achtervolgende groep werden er ondertussen prikjes uitgedeeld, maar de twee leiders hielden goed stand en bleven voorop. In de sprint liet Teuns zich in eerste instantie verrassing, maar pakte met een ferme versnelling in de slotmeters alsnog de zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties