Wout van Aert heeft de capaciteiten om Tour op te fleuren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 52 reacties

Van Aert zou wel eens aanwinst voor Ronde van Frankrijk kunnen zijn

Wout van Aert heeft de capaciteiten om Tour op te fleuren
Foto: © photonews

Dat Wout van Aert momenteel de witte trui draagt in de Dauphiné is al heel mooi. Dé uitdaging wacht echter straks in de zomer bij zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. Wat gaat dat geven, welke rol kan hij er vervullen? Van Aert kan wel eens een verrijking zijn voor de Tour.

En als dat bij zijn eerste deelname niet meteen het geval is, is het ook zo. Zijn ploeg spreekt met deze selectie het vertrouwen in hem uit en rekent op hem, maar tegelijkertijd kan Van Aert eraan beginnen zonder veel druk. Hij moet niet de last van de hele ploeg op zijn schouders dragen. Laat dat maar over aan Kruijswijk.

Het is natuurlijk wel een ommezwaai van het programma van de veldritkampioen. Dat is even aanpassen, maar de grootste aanpassing zal er komen in zijn rol ter ondersteuning van Groenewegen. Plots krijgt Van Aert een plek in de sprinttrein van de Nederlander. Maar zo'n opdracht vervullen in volle voorbereiding op de sprint is zeker niet iedereen gegeven.

INTRINSIEKE SNELHEID MOET HELPEN IN SPRINTTREIN

Van Aert heeft wel de intrinsieke snelheid om dat goed uit te voeren, maar evident is het niet om daarmee opgezadeld te worden. Groenewegen is echter zo'n topsprinter dat die op een bepaald moment toch wellicht naar de overwinning zal vlammen. En eens die eerste zege binnen is, wordt alles gemakkelijker voor iedereen binnen de ploeg.

In dienst rijden van de kopmannen wordt het dus, maar het zal weinigen verbazen als Van Aert er nog veel meer van maakt. Nergens waar hij aan de start komt, maakt hij immers een grijze beurt. Hij is er niet bang van om zware inspanningen te leveren en diep te gaan. Integendeel, dat vindt hij net het mooiste aan de koers.

EREPLAATSEN GEEN UTOPIE

Met de capaciteiten die hij heeft, moet niemand verrast zijn als hij in ritten voor punchers helemaal vooraan opduikt en meestrijdt voor de ritzege tegen mannen als Sagan, Matthews of Gilbert. Als hij mag, zal hij in zulke etappes zeker zijn kans moeten gaan. Winnen is uiteraard geen simpele zaak, maar een eerste Tourdeelname opluisteren met een paar mooie ereplaatsen, behoort zeker tot de mogelijkheden. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties