Ongewenst gedrag bij Health Mate Ladies? Verwijten heen en weer tussen ex-renster Meisels en manager Van Gansen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Patrick Van Gansen ontkent beschuldigingen wegens ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag bij Health Mate Ladies? Verwijten heen en weer tussen ex-renster Meisels en manager Van Gansen
Foto: © photonews

Esther Meisels is geen renster meer van het Health Mate Ladies Team, maar het is de reden voor haar vertrek dat zoveel ophef veroorzaakt. Meisels beweert immers dat ze wegging omdat ploegmanager Patrick Van Gansen machtsmisbruik pleegde en zich op ongepaste wijze gedroeg.

Volgens Meisels lopen er al verschillende klachten bij de UCI tegen Van Gansen. Bij Cyclingnews komen ze allebei aan het woord. "Hij kuste me vaak op het voorhoofd en vroeg me zelfs om hem te kussen", beweert de Israëlische renster. "Dit is waar hij zijn macht misbruikt, want hij weet dat we een kans willen om voor een professioneel UCI-team te rijden."

Ook in gesprekken voelde Van Gansen blijkbaar geen remmingen, benadrukt Meisels. "Hij had er geen probleem mee om opmerkingen te maken over mijn lichaam. Hij vertelde me dat ik een mooie kont had en er sexy uitzag. Ik voelde me erg oncomfortabel. Hij heeft me zo vaak aan het huilen gebracht."

VAN GANSEN ONTKENT

De ploegmanager zelf ontkent alle aantijgingen en legt de bal in het andere kamp. "Ester Meisels was verschillende keren niet op de koersen waar ze moest zijn. Haar attitude was niet de meest motiverende voor het team. Ik wil erop wijzen dat Esther alle kansen gekregen heeft om in een UCI-team te zitten en ze er niet in geslaagd is te tonen dat ze een echte UCI-renster is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties