Baptiste Planckaert blijft rustig ondanks bloedvorm: "Het eindklassement mag ik al vergeten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Sint-Niklaas
| 0 reacties

Baptiste Planckaert heeft geen klassementsambities in Baloise Belgium Tour

Baptiste Planckaert blijft rustig ondanks bloedvorm: "Het eindklassement mag ik al vergeten"
Foto: © photonews

Tweede in Tro Bro Léon, zesde in Eschborn-Frankfurt, tweede in Circuit de Wallonie en de zege in Rund um Köln: de adelbrieven van Baptiste Planckaert dit jaar zijn niet mis. Hij is zeker één van de in vorm stekende renners aan de start van de Belgium Tour, maar koestert geen klassementsambities.

"Het is natuurlijk wel leuk", zegt Planckaert aan Wielerkrant over zijn hoogvorm. "Ik wil dit zolang mogelijk rekken. Ik zal wel een keer stilvallen. Ik probeer er dus van te genieten." Bekijkt de tegenstand hem nu al anders? "Misschien wel. Het is niet iets dat mij bezighoudt."

Het is niet zo dat deze fase van het seizoen voor Planckaert veel belangrijker is dan andere maanden. "Ik heb niet expliciet naar deze periode toegewerkt. Ik ben van nature niet iemand met een planning. Na Frankfurt wilde ik rust nemen, maar toen ben ik ziek geworden. Zo zat ik met meer achterstand. In Duinkerke liep het voor geen meter, maar daarna ging het echt goed."

SLECHT IN HET TIJDRIJDEN

Ondanks dat het zo soepel loopt, is de renner van Wallonie-Bruxelles realistisch wat de Baloise Belgium Tour betreft. "Het eindklassement mag ik al vergeten. Ik ben immers slecht in het tijdrijden. Hoe korter het is, hoe meer tijd ik procentueel verlies de laatste tijd. Misschien valt het toch mee."

NOG GEEN RIT UITGEKOZEN

In de openingsrit moeten we hem niet meteen verwachten. "Dat zal niet echt voor mij zijn." Voor het overige is het dag na dag kijken hoe hij zich voelt, vooraleer grote doelen te stellen. "Ik heb niet per se een rit uitgekozen. In Seraing is het te zien hoe de koers verloopt. In Beringen zijn we dan al toe aan de laatste dag." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties