Deceuninck-Quick.Step rekent op Lampaert voor tijdritten en hoopt op voorspoedige terugkeer van Mas

Lampaert en Mas hebben belangrijke rol te vervullen in Ronde van Zwitserland

Deceuninck-Quick.Step rekent op Lampaert voor tijdritten en hoopt op voorspoedige terugkeer van Mas
Foto: © photonews

Yves Lampaert is het winnen de voorbije weken goed gewoon geraakt met eerst Gullegem Koerse en dan het succes van het team in de Hammer Series. In de Ronde van Zwitserland zal Lampaert het met name in de tijdritten ook goed willen doen. In het gebergte schuift de ploeg Enric Mas naar voren.

Voor die laatste is het zijn wederoptreden na zeven weken zonder koers. De laatste keer dat de Spanjaard in actie kwam, was in de Ardennen. Vorig jaar was hij de beste jongere in de ronde die komende zaterdag van start gaat. Lampaert kan het zien als een voorbereiding op het BK tijdrijden. Ook van Asgreen en Viviani verwacht men wel wat.

"Het gaat een heel zware koers worden, met slechts beperkte kansen voor de sprinters. Hun beste kans is in de derde rit en we hopen mee te doen met Elia Viviani. In de twee ritten tegen de klok kunnen Kasper Asgreen en Yves Lampaert sterk uit de hoek komen en een goed resultaat halen", denkt sportief directeur Geert Van Bondt.

BERGRITTEN GOEDE TEST

"De drie bergritten zullen een heel goede test zijn voor Enric Mas, die net een hoogtestage heeft gedaan. We houden van een uitdaging en we hebben er vertrouwen in dat we wel enkele dingen kunnen verwezenlijken." Naast de vier reeds genoemde renners zitten ook Dries Devenyns, Michael Mørkøv en Maximiliano Richeze in de selectie van Deceuninck-Quick.Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties