Forfait van Froome gaat voor andere Ronde van Frankrijk zorgen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Zonder Froome zal wedstrijdbeeld er anders uitzien

Forfait van Froome gaat voor andere Ronde van Frankrijk zorgen
Foto: © photonews

Christopher Froome was vastberaden om de puntjes op de i te zetten in de Tour na zijn derde plaats van vorig jaar, maar het zal een Ronde van Frankrijk zonder hem worden. Zijn afwezigheid zal waarschijnlijk een gevoelig effect hebben op het wedstrijdbeeld dat er te zien zal zijn.

Eerst en vooral moeten we benadrukken hoe jammer het is dat Froome er niet bij zal zijn. Ten eerste omdat je niemand een val met zo'n zware gevolgen toewenst. Ten tweede omdat in de grootste wedstrijd van het jaar ook alle toppers in staat zouden moeten zijn om met mekaar de degens te kruisen. Dat zal dit jaar dus niet het geval zijn.

Al betekent dat niet dat het een oninteressante Tour gaat worden, misschien wel integendeel. De kans is aanzienlijk dat de Tour niet in een houtgreep gehouden zal worden door Team Ineos, zoals we in het verleden al vaak bij Sky zagen. Ineos had ongetwijfeld alles in het werk gesteld om Froome die vijfde Tourzege te bezorgen, maar zal nu het geweer toch enigszins van schouders veranderen.

Niet helemaal natuurlijk, want met Geraint Thomas en Egan Bernal heeft de ploeg nog altijd twee renners die zeer ver kunnen geraken en mogelijk de Tour zelfs kunnen winnen. Het heeft nog altijd ferme troeven om uit te spelen en die schuiven zelfs een rijtje op, want ze waren anders echt niet op gelijke hoogte vertrokken met Froome.

MINDER PROMINENT IN BEELD

Wel is het zo dat het ganse dagen aan de kop sleuren en het peloton een versmachtend tempo opleggen - zoals we Sky al vaak zagen doen voor Froome - er nu waarschijnlijk niet van zal komen bij Ineos. Men zal toch enige voorzichtigheid aan de dag leggen. Het gaat niet op één, maar op twee paarden gokken en zal wellicht ook een afwachtendere houding aannemen.

Niet dat het Britse team zich gaat wegsteken of helemaal geen initiatief wil nemen, maar het zal eerst toch wat de kat uit de boom kijken en zien wat het koersverloop geeft. Er is dus ruimte om er een meer open wedstrijd van te maken. Ook is er een kans voor zij die dat willen, om een stukje van het anders door Ineos opgeëiste initiatief, over te nemen.

WIL ASTANA OF AG2R OVERNEMEN?

Wie is daar toe in staat? Bij Astana - o zo sterk in de breedte - moeten ze dat wel kunnen. Bij AG2R ook, maar is er genoeg vertrouwen in de kopman? Movistar ziet zichzelf ook graag als een sterk blok. Bedanken zij om de verantwoordelijkheid vol op zich te nemen, dan kan het helemaal een open spektakel worden waarbij het gevaar van alle kanten kan komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties