Jolien D'hoore schiet al voor tweede keer raak in Women's Tour, onfortuinlijke Vos afgevoerd naar ziekenhuis

Jolien D'hoore schiet al voor tweede keer raak in Women's Tour, onfortuinlijke Vos afgevoerd naar ziekenhuis
Foto: © photonews

Jolien D'hoore is uitermate sterk op dreef in de Women's Tour. In de tweede rit spurtte ze niet mee, maar in de andere etappes stond er geen maat op haar in de massasprints. Ook niet in Blenheim Palace dus. Marianne Vos daarentegen kende een pechdag.

De derde etappe was zeker geen doorslagje van de eerste twee ritten. Een heuvelachtige beginfase nodigde uit tot aanvallen. Iets wat aanvankelijk enkel Anna Plitcha leek door te hebben. Er volgde niemand in haar zog. Haar éénvrouwsactie was dan ook gedoemd om te mislukken.

MASSALE VALPARTIJ

Ze zat tenminste wel veilig op de fiets, wat in het peloton niet voor iedereen het geval was. Marianne Vos was het grootste slachtoffer van een massale valpartij. De leiderstrui zou dus sowieso van schouders veranderen, want Vos werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Het liedje van Plitcha was uitgezongen op veertig kilometer van de meet. De sprintersploegen hielden alles bij mekaar. Dat loonde aan de finish voor Jolien D'hoore, die alweer een straffe sprint uit haar benen schudde. Lisa Brennauer en Demi Vollering waren tweede en derde. Brennauer is wel de nieuwe leidster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties