Nederlandse aanvaller van Roompot verschalkt peloton in Baloise Belgium Tour
Redactie
| 16 reacties

Jan-Willem Van Schip blijft na lange ontsnapping peloton voor

Nederlandse aanvaller van Roompot verschalkt peloton in Baloise Belgium Tour
Foto: © photonews

De eerste etappe van de Baloise Belgium Tour heeft niet de te verwachte massasprint om de overwinning opgeleverd. Het peloton leek alles onder controle te hebben, maar kwam finaal te laat om Jan-Willem Van Schip, de sterkste uit de vroege vlucht, nog tot de orde te roepen.

Het duurde niet lang of de eerste ontsnapping uit de Baloise Belgium Tour was een feit. Jan-Willem Van Schip, Tom Dernies en Glenn Debruyne gingen er vandoor. Thomas Brengels en David Boucher gingen in de tegenaanval, maar moesten wel nog meer dan een minuut dichtrijden. Toch slaagden de twee erin om de sprong naar voor te maken.

GOUDEN KILOMETER OPSTAPJE NAAR MEER

De voorsprong van de kopgroep van vijf schommelde geruime tijd rond de drie minuten. Op de natte wegen hadden heel wat renners last van lekke banden, gelukkig wel op grote afstand van aankomstplaats Knokke-Heist. Voorin sprokkelde Van Schip de meeste seconden bij de Gouden Kilometer.

PELOTON VERKIJKT ZICH

De Nederlander gebruikte die om nadien door te zetten en reed weg van zijn medevluchters. Het peloton was op tien kilometer van de meet genaderd tot op veertig seconden van de leiders, maar bleef dan toch even hangen. Dernies, Debruyne, Brengels en Debruyne werden in de slotkilometers wel teruggegrepen. Van Schip daarentegen was een heel ander verhaal.

Een hele dag zag het er niet naar uit dat een massasprint te vermijden viel, maar Jan-Willem Van Schip ging niet kapot en verraste de sprintersploegen aan het einde. Op een handvol seconden sprintte Merlier voor Corendon-Circus naar de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties