Opvolger gezocht voor Keukeleire: wat mogen we verwachten in Baloise Belgium Tour 2019?
Redactie
| 1 reacties

Opnieuw mini-klassiekers en tijdrit in Baloise Belgium Tour

Opvolger gezocht voor Keukeleire: wat mogen we verwachten in Baloise Belgium Tour 2019?
Foto: © photonews

Om 11u is in Sint-Niklaas de start gegeven van de Ronde van België, oftwel de Baloise Belgium Tour. De zoektocht naar een opvolger voor Jens Keukeleire, die de vorige twee edities won en er nu niet bij is, kan dus beginnen. Maar wat heeft de rittenkoers door ons land dit jaar zoal te bieden?

Beginnen doen we met een vlakke rit van Sint-Niklaas naar Knokke-Heist die de renners zo'n 183 kilometer op de fiets zal houden. De eerste Gouden Kilometer uit deze Belgium Tour ligt na de tweede passage aan de finish. Wanneer ze daar voor een derde keer doorkomen, zal het wellicht tussen de sprinters om de knikkers gaan.

DAG TWEE VOOR KLASSIEKE TYPES

In de tweede etappe is het al andere koek, want die loodst het peloton door de Vlaamse Ardennen met uiteindelijk de aankomst in Zottegem. De Leberg, Tenbosse, Kapelmuur , Valkenberg en Berendries: ze komen allemaal aan bod. De klassieke types kunnen hier hun ei wel kwijt. Vervolgens komt de finish in Zottegem, met een Gouden Kilometer op 4,5 kilometer van de eindstreep.

Negen vlakke tijdritkilometers in Grimbergen wachten ons vrijdag. Uiteraard staat de naam van Victor Campenaerts hier met stip genoteerd. Ook Evenepoel kan dicht bij huis zijn tijdritcapaciteiten nog eens testen. Wat de buitenlanders betreft, kan de concurrentie bijvoorbeeld komen van iemand als Matthias Brändle.

Wie deze ronde wil winnen, is ook zaterdag weer aan zet met een rit van en naar Seraing. Klimmerstypes als Tim Wellens moeten hier dan weer tot hun recht komen met een passage over La Redoute en tweemaal Roche aux Faucons. Hier zal het klassement wellicht in een beslissende plooi worden gegoten, voor er op de slotdag nog van Tongeren naar Beringen gereden wordt voor een eventuele tweede sprint.

LAATSTE GOUDEN KM NOG BESLISSEND?

Komt het toch aan op een secondespel, dan kan er in Beringen overigens ook nog uitgekeken worden naar de allerlaatste Gouden Kilometer, voor het weer even naar Lummen gaat om dan koers te zetten richting de finale finish, elf kilometer verderop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties