Ster van Van Aert schittert met de dag meer: groene trui vlamt naar tijdritzege, Teuns verliest leiderstrui met seconden
Redactie
| 102 reacties

Wout van Aert knalt naar indrukwekkende overwinning in tijdrit in Dauphiné

Ster van Van Aert schittert met de dag meer: groene trui vlamt naar tijdritzege, Teuns verliest leiderstrui met seconden
Foto: © photonews

Wout van Aert had al enkele fantastische dagen achter de rug met zijn tweede en derde plaats in de Dauphiné en de bekendmaking van zijn Tour-deelname. Het was blijkbaar allemaal nog niet genoeg. Van Aert overklaste het hele pak op impressionante wijze in de tijdrit en reed naar de overwinning.

Het nieuws van de dag viel al te rapen voor de start van de tijdrit, met Christopher Froome die opgaf na een val in de verkenning en zelfs de Tour aan zich moet laten voorbijgaan. Eerst moest er in de Dauphiné nog gekoerst worden. Alaphilippe zette een eerste richttijd neer. Eentje die wel verbeterd zou worden voor Dumoulin.

De specialist van Sunweb is na zijn zware knieblessure echter nog in opbouw. Het was al duidelijk dat hij de tijdrit niet zou winnen toen Van Aert aan het tussenpunt passeerde. Liefst 18 seconden was de leider in het puntenklassement daar al sneller.

VAN AERT NEEMT STEEDS MEER AFSTAND

Mannen als Kruijswijk en Yates begaven zich wel in de buurt, maar geraakten daar ook niet aan de tijd van Van Aert. Van Porte en Fuglsang ging het ook niet komen. In het tweede gedeelte, wat gerust het Van Aert-gedeelte genoemd mag worden, ging de groene trui alleen nog maar sneller rijden en meer afstand nemen.

NET NIET VOOR TEUNS

Van Garderen gaf over de hele rit 31 seconden toe op Van Aert en kon in vergelijking met heel wat andere renners nog de schade beperken. Het verschil met Kruijswijk, Dumoulin en Yates ging al meer naar de minuut. Die laatste werd met een verdienstelijke zesde tijd wel de nieuwe leider. Teuns kwam luttele seconden tekort om zijn gele trui te behouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties