Toon Aerts juicht succes van Wout en Mathieu op de weg toe: "Misschien in de winter een overwinning meer meepikken"
Redactie vanuit Sint-Niklaas
| 6 reacties

Toon Aerts kijkt met een tevreden blik naar prestaties van Wout en Mathieu op de weg

Toon Aerts juicht succes van Wout en Mathieu op de weg toe: "Misschien in de winter een overwinning meer meepikken"
Foto: © photonews

Op de ploegenpresentatie van de Baloise Belgium Tour dinsdagavond tekende ook Toen Aerts present. De Belgisch kampioen veldrijden zweeft mee op de golf van Telenet Fidea Lions, dat het ook op de weg zo goed doet. Aerts blijft ook de prestaties van Van Aert en Van der Poel volgen.

In de Baloise Belgium Tour hopen de mannen van Telenet de goede lijn door te trekken. "Dit is nog wel een niveau hoger dan wat we gedaan hebben in Flèche du Sud", tempert Aerts de verwachtingen. "Het is toch een beetje bang afwachten.De tijdrit van vrijdag is belangrijk, al is het toch nog altijd voorbereiding op het crossseizoen. Voorts rijden we ook in de Vlaamse Ardennen. Het zal zeker niet simpel zijn."

MINDER WEDSTRIJDDAGEN

Een verklaring voor het succes van de voorbije weken heeft hij wel. "We doen minder wedstrijddagen en kunnen dan vol aan de bak in de zomer. Anderen zijn dan al wat uitgeblust en daar kunnen wij van profiteren. Juli is altijd wel een belangrijke maand voor mij waarin ik een paar goede uitslagen op de weg probeer te rijden. Na het BK ga ik rusten en in september begint de cross dan weer."

De twee andere hoofdrolspelers uit de cross, Mathieu van der Poel en Wout van Aert, hebben onlangs groot nieuws aangekondigd. "Ze hebben al een sterk voorjaar gereden. Wout gaat nu de Tour doen en Mathieu rijdt al die grote wedstrijden en neemt deel aan de Olympische Spelen. Het is leuk om te zien."

CROSSER BLIJVEN

Aerts gunt het hen zeker en denkt er misschien zelfs zijn voordeel mee te doen. "Op de weg hebben zij wel meer klasse dan ik. Ik kies ervoor om crosser te blijven. Misschien maak ik meer kans om zo in de winter een overwinning meer mee te pikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties