🎥 CCC-Liv op één dag (!) van zes naar twee rensters: Marianne Vos naar ziekenhuis na spectaculaire valpartij
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties

Marianne Vos naar ziekenhuis na zware valpartij in OVO Energy Women's Tour

🎥 CCC-Liv op één dag (!) van zes naar twee rensters: Marianne Vos naar ziekenhuis na spectaculaire valpartij
Foto: © photonews

In de OVO Energy Women's Tour is Marianne Vos woensdag stevig ten val gekomen. De renster van CCC-Liv werd samen met twee ploegmaats naar het ziekenhuis gebracht.

Heel veel pech voor Marianne Vos. De ex-wereldkampioene kwam wel op een bijzonder jammerlijke manier ten val. Dankzij een putje in het wegdek verloor haar ploegmaat Jeanne Koorevaar de controle over haar fiets en kwam ze stevig ten val aan een hoge snelheid. Achter Koorevaar reed Vos en die andere ploegmaat Valerie Demey in de kant en smakten nog een heleboel rensters tegen het asfalt. 

Vos werd naar het ziekenhuis gebracht om haar snijwonden (in haar gezicht) te laten hechten. Koorevaar werd gehecht aan de elleboog. Demey bezeerde dan weer haar ribben, heup en borstkas. Ook zij reed de etappe niet uit. 

Vier uitvallers bij CCC-Liv

Alsof dat niet genoeg was, moest ook de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman Pasio na de etappe de strijd staken als gevolg van die valpartij. Op één dag van zes naar twee rensters. "Winst en verlies liggen soms dicht bij elkaar", zegt ploegleider Jeroen Blijlevens. "Dinsdag stonden we nog te juichen na de etappewinst en machtsovername in twee klassementen; nu staan we te treuren."

"Ik hoop dat onze rensters goed herstellen en zich snel herpakken, zodat we hen op korte termijn weer als vanouds zien schitteren in koers. Hoewel we nog met een klein gezelschap over blijven, gaan we proberen er het beste van te maken. Als ploeg willen we de vervelende smaak van woensdag snel wegspoelen." 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties