Als de werelduurrecordhouder het zegt... "Wout Van Aert favoriet voor BK én tijdrit in de Tour"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties

Victor Campenaerts vreest Wout Van Aert op het BK tijdrijden

Als de werelduurrecordhouder het zegt... "Wout Van Aert favoriet voor BK én tijdrit in de Tour"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts (Lotto Soudal) is gewaarschuwd. Plots heeft de werelduurrecordhouder er met Wout Van Aert (Jumbo-Visma) een grote concurrent bij op het BK tijdrijden. "Hij was echt supersterk", aldus Campenaerts.

Van Aert heeft indruk gemaakt met een straffe tijdritzege in de Dauphiné, waar specialisten als Dumoulin in het zand beten. "Een supersterke prestatie. Ik was zeker onder de indruk", vond Campenaerts, zelf in de Baloise Belgium Tour aan de slag. "Ik denk niet dat Dumoulin de beste tijdrit uit zijn carrière gereden heeft, maar toch schat ik de prestatie van Wout zeer hoog in. Hij was echt supersterk vandaag."

"Ik heb zelf ook nog voor die ploeg gereden en ik weet dat ze daar superhard bezig zijn met tijdrijden. Onder performance coach Mathieu Heijboer is er een echte tijdritcultuur. Ik denk dat Wout daar nu wel de vruchten van plukt. Het doet deugd om te zien dat de energie die ze erin steken ook oplevert. Ik heb gemerkt dat Wout veel beter op zijn fiets zit. Zijn positie is veel beter."

BK en Tour

En dus heeft Campenaerts er een grote concurrent bij binnen twee weken. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch een beetje bang ben voor het BK tijdrijden over twee weken. Ik denk dat hij zeker superfavoriet is op het BK en misschien ook wel voor de tijdrit in de Tour", aldus de hardrijder bij Sporza

Half april brak Campenaerts nog het werelduurrecord in Mexico. Nog een vrees? "Wout kan ook één uur lang heel diep gaan, maar op een piste is de aerodynamica nog meer van belang. Bovendien heb je ook een lange voorbereiding nodig en de vraag is of dat past in zijn voorbereiding. Het zou mooi zijn om dat mee te maken. Ik denk dat hij zeker een kandidaat is om in de buurt te komen of zelfs het record te breken."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties