Eerste profzege betekent heel veel voor Evenepoel: "Denk dat 13 tegenwoordig mijn geluksgetal is"
Redactie
| 31 reacties

Eerste profzege in de Baloise Belgium Tour betekent heel veel voor Remco Evenepoel

Eerste profzege betekent heel veel voor Evenepoel: "Denk dat 13 tegenwoordig mijn geluksgetal is"
Foto: © photonews

Zes dagen geleden reed hij iedereen uit het wiel in de Hammer Climb, maar kon hij zijn eerste profzege (nog) niet vieren. Die eerste profoverwinning bewaarde Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) voor de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour met aankomst in Zottegem.

Op 13 juni zijn eerste profzege pakken met rugnummer 13. "Ik denk dat 13 tegenwoordig mijn geluksgetal is", lachte Evenepoel in het flashinterview. "Het is ongelofelijk. Dit parcours is toch niet echt mijn ding, maar de koers was hard genoeg om het verschil te maken. Victor (Campenaerts, red.) zei me dat hij niet mocht rijden."

"Ik moest zelf risico's nemen in de bochten voor onze voorsprong, maar jammer genoeg kwam hij ten val. Het was een link bochtje, want ik ging er zelf op de limiet door. We namen dezelfde lijn, maar zijn voorwiel schoof weg. Ik hoop dat alles oké is met Victor", aldus het supertalent. 

"Als hij niet ten val kwam, dan won ik misschien niet vandaag", besefte Evenepoel. "Maar het was toch een prestatie op zich geweest zijn als ik hier met Victor binnenkwam. Het was toch een eerste test. De ploeg had gevraagd om aandachtig vooraan te rijden. Dat heb ik gedaan, want ik was op elke helling mee. Dit is dus alleen maar positief."

De kop is er dus af voor Evenepoel. "Wat deze zege betekent? Dit betekent heel veel voor mij. Het is niet het allerhoogste niveau, maar we koersen toch in België. Er waren veel vrienden en ik ben voorbij mijn supporterscafé in Geraardsbergen gereden. Met deze zege en de boni's aan de meet en van de Gouden Kilometer heb ik een hand uitgestoken naar eindwinst. Maar hopelijk kan ik morgen nog tijd pakken in de tijdrit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties