Ervaringsdeskundige Museeuw over Froome: "Twee keer kreeg ik zelfs te horen dat topsport onmogelijk zou zijn"
Redactie
| 10 reacties

Johan Museeuw denkt dat Chris Froome bij comeback zeker nog eens voor Tour-winst wil gaan

Ervaringsdeskundige Museeuw over Froome: "Twee keer kreeg ik zelfs te horen dat topsport onmogelijk zou zijn"
Foto: © photonews

Chris Froome moet na zijn valpartij van woensdag zelfs misschien vrezen voor het einde van zijn carrière. Ervaringsdeskundige Johan Museeuw: "Een kampioen wil zo niet stoppen."

Met een dijbeenbreuk, een gebroken elleboog en meerdere gebroken ribben is de schade groot bij Chris Froome. "Als de blessure helemaal kan genezen, dan denk ik dat hij nog zeker eens de Tour wil winnen", reageert Johan Museeuw in Het Nieuwsblad

Museeuw weet natuurlijk over wat hij praat. Zelf moest 'de Leeuw van Vlaanderen' drie keer terugvechten na een zware blessure in zijn carrière. In '92 brak hij zelf zijn dijbeen, in '98 brak hij zijn knieschijf en waren er nog bijhorende knieproblemen, terwijl Museeuw in 2000 ook een motorongeluk had en daar een hersentrauma, een kuitbeenbreuk en gebroken ribben aan overhield. Telkens kwam hij terug. 

'Vooral overleven'

"Je denkt in die situaties eigenlijk in twee fases", vervolgt Museeuw. "In de eerste denk je niet aan sport. Je wil vooral overleven, je wil weer mens worden. De tweede fase start pas wanneer je weet dat je eventueel opnieuw de oude kan worden. Dan moet je beslissen of je wel een comeback wil maken, want je weet dat het een lange, zware tocht zal worden."

"Het duurde bij mij zes, acht en negen maanden. Twee keer kreeg ik zelfs te horen dat topsport onmogelijk zou zijn. Maar een kampioen wil zo niet stoppen. Dat wou ik zelf beslissen en niet laten bepalen door het noodlot", aldus Museeuw. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties