Fenomenale Remco Evenepoel pakt uit met straf huzarenstukje en heeft zijn eerste profzege beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 133 reacties
Fenomenale Remco Evenepoel pakt uit met straf huzarenstukje en heeft zijn eerste profzege beet
Foto: © photonews

Een weergaloze Remco Evenepoel heeft zijn eerste overwinning bij de profs beet. Het 19-jarige supertalent van Deceuninck-Quick.Step pakte in de tweede etappe uit met een sterke solo. Victor Campenaerts kon nog even zijn wagonnetje aanhaken, maar de werelduurrecordhouder kwam zwaar ten val.

De tweede etappe bracht de renners over een typisch Vlaams parcours van Knokke-Heist naar Zottegem. Zes renners gingen samen op pad, met daarbij onder meer man in vorm Quinten Hermans. Een echte bedreiging vormden zij echter niet. 

Rustig de Muur op

Op de passage van de mythische Muur van Geraardsbergen bleef het stil bij de favorieten. Het tempo ging wel de hoogte in en Hermans, Leroux en Molly werden als laatste vluchters ingerekend. 

Op 40 kilometer van de streep scheidde er zich dan toch een groepje af, maar de samenwerking was niet optimaal na een aanval van Evenepoel op de Valkenberg. Het toptalent maakte zich kwaad op de rest van de groep, maar het was nog iets te vroeg voor de jonge Vlaams-Brabander. Ook mee in de negenkoppige groep: ploegmaat Jakobsen, Van Hooydonck, Laporte, Vliegen en Weening. Ook Wellens sloot later nog aan. 

Indrukwekkende Evenepoel

Evenepoel zag zijn kans schoon in de lokale rondjes en trok vol door. Campenaerts was de enige die zijn wagonnetje kon aanhaken, maar zag af in het wiel van het 19-jarige supertalent. Bovendien mocht hij niet op kop komen omdat kopman Wellens niet mee was. In een bocht liep het dan helemaal verkeerd voor de Lotto Soudal-renner, die zwaar ten val kwam en zijn winstkansen in rook zag opgaan. 

Evenepoel zijn voorsprong werd zelfs nog groter en groter. De jonge renner van de ploeg van Patrick Lefevere pakte ook nog de boni's in de Gouden Kilometer en had alle tijd om zijn allereerste profzege te vieren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties