Kersverse ploegmaat van Mathieu van der Poel opent met knappe tweede plek: "Iedereen was verkleumd"
Redactie
| 4 reacties

Mooie binnenkomer voor Tim Merlier na tweede plek in Ronde van België

Kersverse ploegmaat van Mathieu van der Poel opent met knappe tweede plek: "Iedereen was verkleumd"
Foto: © photonews

Hij is nog maar sinds begin deze week een renner van Corendon-Circus (in het wegseizoen) en Tim Merlier bedankte al meteen voor het vertrouwen met een tweede plek in de openingsrit van de de Baloise Belgium Tour.

Vluchter Jan-Willem van Schip pakte de zege, Merlier was de snelste van het peloton. "Mooie binnenkomer", aldus de veldrijder in HLN. "Al had winnen natuurlijk nóg mooier geweest. We hebben ons duidelijk misrekend op de hardrijder Van Schip."

Weinig initiatief

Klaas Lodewyck, ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step, kloeg over een gebrek aan samenwerking bij de sprintersploegen. "Lodewyck heeft gelijk: weinig teams die echt het initiatief namen, er was geen enkele cohesie. Maar ik denk dat je daar geen onwil moet achter zoeken. De regen en de kou eisten hun tol. Iedereen was verkleumd. Daarin schuilt volgens mij de grootste oorzaak."

In de slotrit wacht er nog een kans voor de sprinters, maar eerst is er donderdag nog een 'mini-Ronde'. "Ik ken de streek als mijn broekzak en wéét dus wat ons te wachten staat. In principe moet ik dat wel kunnen overleven. Veel zal afhangen van hoe er gekoerst wordt. En van mijn eigen gevoel, natuurlijk", besluit de Oost-Vlaming. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties