Nederlandse ploegleider van Froome: "Gelukkig is slagader niet geraakt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Ploegleider Servais Knaven blij dat slagader niet geraakt is bij Chris Froome

Nederlandse ploegleider van Froome: "Gelukkig is slagader niet geraakt"
Foto: © photonews

Chris Froome moet een kruis maken over de Tour en wellicht ook over de rest van zijn seizoen. Dat denkt ook zijn Nederlandse ploegleider Servais Knaven van Team Ineos.

Froome liep bij zijn valpartij in de verkenning van de tijdrit van de Dauphiné breuken aan de heup, elleboog, ribben en dij op. "Ik ben geen dokter, maar het lijkt me wel dat zijn seizoen voorbij is", reageert Knaven in De Telegraaf. "Dat kunnen we zeker wel stellen, laten we hopen dat hij komende winter weer kan opbouwen en koersen."

Aders niet geraakt

Ondanks meerdere breuken vindt de Nederlander dat de Ineos-kopman nog geluk heeft gehad. "Hij heeft gelukkig weinig bloed verloren, de aders werden niet geraakt. Hij heeft nog geluk gehad dat de slagader niet geraakt is", aldus Knaven. 

"Het gaat om breuken die allemaal kunnen genezen en hopelijk komt dat allemaal weer goed. Chris is natuurlijk een topatleet met een enorm doorzettingsvermogen dat hem zal helpen om te herstellen. Ik weet niet hoelang het herstel zal duren, maar het vraagt tijd", besluit de ex-renner van Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties