Niet te geloven: Wout Van Aert blijft verbazen in de Dauphiné met tweede dagsucces op rij
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 158 reacties

Wout Van Aert (Jumbo-Visma) wint na de tijdrit nu ook de vijfde etappe in de Dauphiné

Niet te geloven: Wout Van Aert blijft verbazen in de Dauphiné met tweede dagsucces op rij
Foto: © photonews

Wout Van Aert blijft verbazen in de Dauphiné. Onze landgenoot van Jumbo-Visma won na de tijdrit van woensdag nu ook de massasprint in de vijfde etappe. Hij is zo ook steviger leider in het puntenklassement.

"Een luxeprobleem", noemde Wout Van Aert het na afloop. We beginnen het stilaan te snappen, want na een overdonderende tijdrit en winst op woensdag sprintte Van Aert donderdag fijntjes naar de zege na een massasprint. En daarbij liet hij niet de minste namen achter zich: Bennett en Alaphilippe stonden erbij en keken er naar. 

Over de rest van de etappe viel weinig te zeggen. De sprinters kregen nog één laatste kans voor de Dauphiné zondag op zijn einde loopt. De ontsnapping met Bagot, Rossetto en De Marchi had dan ook geen schijn van kans door het werk van Deceuninck-Quick.Step en BORA-hansgrohe. 

Sprint

De timing was - misschien iets té - perfect, want op anderhalve kilometer van de streep kwam alles pas samen. Boasson Hagen en Gilbert waagden nog een koppeltijdrit met twee, maar in de laatste bocht zat opnieuw alles bij elkaar. Alaphilippe lanceerde Van Aert eigenlijk perfect en die liet zo'n kans niet onbenut. Twee op twee voor Van Aert, die dankzij zijn ritzege steviger leider is in het puntenklassement en zich stilaan ontwikkelt tot dé uitblinker van de Franse rittenkoers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties