Schade bijzonder groot bij Froome, die na operatie op intensive care ligt
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 90 reacties

Chris Froome houdt meerdere breuken over aan zware valpartij voor tijdrit Dauphiné

Schade bijzonder groot bij Froome, die na operatie op intensive care ligt
Foto: © photonews

Geen Chris Froome in de Tour de France. De schade is bovendien behoorlijk groot na zijn valpartij in de verkenning voor de Dauphiné-tijdrit. De Ineos-kopman hield er meerdere breuken aan over.

Na de verkenning van de tijdrit kwam de 34-jarige Froome tegen een muurtje terecht. Hij hield er een gebroken dijbeen, een breuk aan de elleboog en meerdere gebroken ribben aan over. 

Focus op herstel

De verslagenheid bij Ineos en teammanager Dave Brailsford is groot. "Onze focus ligt nu op de beste zorgen voor Chris, waardoor hij zo spoedig mogelijk kan herstellen", aldus Brailsford in een door de ploeg uitgestuurd persbericht.

"We zullen er alles aan doen om Chris en zijn familie te ondersteunen. Ook al kennen de de risico's van deze sport, het is altijd traumatisch als een renner crasht en er zware blessures aan overhoudt. Chris heeft ongelofelijk hard gewerkt en wat op de juiste weg voor de Tour, die hij nu zal missen."

Bij de BBC gaf Brailsford later nog toe dat er ook sprake is van een breuk aan de heup en dat Froomey na zijn operatie op de intensive care ligt van het ziekenhuis in Saint-Etienne.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties