Thomas De Gendt blikt al vooruit: "Meer mogelijkheden in de Tour dan in de Giro"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Thomas De Gendt zonder lange duurtrainingen en via BK naar de Tour

Thomas De Gendt blikt al vooruit: "Meer mogelijkheden in de Tour dan in de Giro"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt rijdt voor het eerst in zijn carrière de drie grote rondes op één seizoen. Na de zware editie van de 102e Giro ligt de focus inmiddels op de Ronde van Frankrijk. Bij zijn team Lotto Soudal blikt De Gendt vooruit.

Binnen goed drie weken komt De Gendt in Brussel aan de start van de Tour. "De Giro was voor iedereen heel zwaar, maar we hebben het tot een goed einde weten te brengen", vertelt De Gendt. "We trokken richting Italië met een bepaald doel voor ogen, namelijk ritwinst. We slaagden er zelfs twee keer in met Caleb Ewan en daarnaast behaalden we nog enkele mooie ereplaatsen."

"Qua trainingsschema zal ik me de komende weken beperken. Met de Giro in de benen hoef ik geen lange duurtrainingen meer te doen. Ik zal nu trainen tot aan het BK, waar ik aan de tijd- en wegrit deelneem. Daarnaast zal ik nog drie dagen in Spanje en twee dagen in de Vogezen trainen. De overige trainingen zullen dicht bij huis plaatsvinden."

Ritzege

Het doel in de Tour is hetzelfde als in de afgelopen Giro. "In de Tour zullen we in de eerste plaats proberen een ritzege binnen te halen met Ewan. Hopelijk kan hij al in de eerste week zegevieren zodat er een hoop stress van de schouders van de rest van het team valt. Winnen in Brussel zou bijvoorbeeld de perfecte start zijn, maar de Tour blijft natuurlijk een geval apart. Het zal moeilijk worden."

En natuurlijk wil De Gendt ook zelf graag winnen. "Ikzelf zal in de Ronde van Frankrijk natuurlijk ook voor een ritzege gaan. Volgens mij liggen er dit jaar meer mogelijkheden in de Tour dan in de Giro. Na de eerste rustdag zal het peloton de vluchters vaker laten begaan en daar ligt mijn kans. Ik ben niet meteen bijgelovig, maar als ik tijdens de Ronde van Frankrijk in kamer 103 slaap, mag je toch rekening met me houden. Ik won al vaak met dat nummer en dat zal altijd speciaal blijven."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties