Wout Van Aert na nieuw succes: "Wat voor renner ik ben? Dat is een luxeprobleem"
Redactie
| 121 reacties
Wout Van Aert na nieuw succes: "Wat voor renner ik ben? Dat is een luxeprobleem"
Foto: © photonews

Twee op twee voor Wout Van Aert in het Critérium du Dauphiné. Na winst in de tijdrit bewees de drievoudige wereldkampioen veldrijden dat hij ook een massasprint op WorldTour-niveau kan winnen.

Het is voorlopig een Dauphiné om in te kaderen voor Wout Van Aert. "Voorlopig gaat alles goed deze week", glimlachte Van Aert in het flashinterview. "Het doel was om punten te pakken om steviger in het groen te zitten, maar uiteindelijk was ik zelfs de snelste van het pak."

"We wisten dat we goed vooraan moesten zitten door enkele lastige bochten in de finale. Mijn ploegmaats hebben me goed geholpen. Ik zat in het wiel van Alaphilippe en hij lanceerde de sprint na de laatste bocht. Ik kon hem uiteindelijk nog passeren."

Tijdrijder én sprinter

Daarna kreeg Van Aert een vraag van de reporter die hij wellicht nog niet vaak gehoord heeft. "Wat voor renner ik ben? Dat is een luxeprobleem", lachte Van Aert. "Ik heb een goede tijdrit en sprint gereden, dus ik geniet hier enorm deze week. Maar het is nog niet gedaan, want vanaf nu krijgt Steven (Kruijswijk, red.) onze volledige steun", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties