Alweer een eerlijke Campenaerts na nieuwe ereplaats: "Ik had er meer van verwacht"
Redactie vanuit Grimbergen
| 5 reacties

Campenaerts geeft toe dat derde plaats in Grimbergen teleurstelling is

Alweer een eerlijke Campenaerts na nieuwe ereplaats: "Ik had er meer van verwacht"
Foto: © photonews

Na de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour gaf Victor Campenaerts al toe dat hij over zijn limieten was gegaan om Evenepoel te kunnen volgen en daardoor ten val kwam. Ook na de tijdrit in Grimbergen was Campenaerts eerlijk en zei hij dat het mislopen van de zege een teleurstelling was.

Campenaerts haalde zijn val op weg naar Zottegem niet aan als een excuus. "Ik voelde dat de linkerkant nog stijf was, maar ik had er meer hinder van dat ik zo diep was gegaan. Sowieso is dit een teleurstelling. Ik had er meer van verwacht", stak de Europees kampioen tijdrijden zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

Ik voelde mij nochtans niet slecht 

Een iets snellere start had misschien het verschil kunnen maken. "Ik heb het in het begin laten liggen", analyseerde de werelduurrecordhouder. "Dat ik pas in het tweede deel onder stoom ben gekomen, was ook wel de bedoeling. Ik voelde mij nochtans niet slecht."

Campenaerts grossiert in ereplaatsen in zijn recente tijdritten. In de Giro was hij tweemaal dicht bij de zege. In Grimbergen moest hij het stellen met de derde plaats. "Als je in de Tirreno tegen de allerbesten van de wereld wint, dan is dit een teleurstelling op deze afstand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties