Belgische analist en ex-bondscoach: "Ik zou Evenepoel nog drie jaar weghouden uit de Tour"
Redactie
| 7 reacties

José De Cauwer zou Remco Evenepoel nog enkele jaren weghouden uit de Tour

Belgische analist en ex-bondscoach: "Ik zou Evenepoel nog drie jaar weghouden uit de Tour"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft donderdag de wielerwereld opnieuw met verstomming verslagen. Hij reed in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour iedereen los uit het wiel, inclusief werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. Analist José De Cauwer adviseert om nog niet te snel naar de Tour te gaan.

Evenepoel liet donderdag opnieuw een staaltje van zijn talent zien. "Remco Evenepoel is nog maar 19 jaar, dus in principe kan hij nog veel groeien", aldus De Cauwer in een Facebook live van Sporza. "Hij zal de komende jaren nog veel versterken. Als je zijn prestaties in de Ronde van België en de Hammer Series  bekijkt, mogen we veel verwachten."

Nog geen Tour

Maar tegelijk vindt de oud-bondscoach dat ze bij Deceuninck-Quick.Step het 19-jarige supertalent nog niet te snel moeten opbranden. "Ik zou Remco wel nog even weghouden van de Tour. Als je hem er nog 3 jaar kan weghouden, zal hij in 2022 wel kunnen meedoen."

"Misschien rijdt hij al vroeger de Giro of misschien de Vuelta. Hij wordt nu al benaderd als een volwaardige prof, maar laat ons nog even wachten", besluit De Cauwer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties