Bondscoach blijft aan de mouw van Wout Van Aert trekken: "Hij zal heel zijn leven spijt hebben"
Redactie
| 64 reacties

Bondscoach Rik Verbrugghe blijft aan de mouw van Wout Van Aert trekken voor WK in Yorkshire

Bondscoach blijft aan de mouw van Wout Van Aert trekken: "Hij zal heel zijn leven spijt hebben"
Foto: © photonews

Wout Van Aert verkeert momenteel in de vorm van zijn leven in de Dauphiné. Hij won er de tijdrit en zelfs een massasprint op WorldTour-niveau. Bondscoach Rik Verbrugghe hoopt ondertussen Van Aert nog steeds mee te nemen naar het WK op de weg.

Van Aert was initieel van plan om begin mei samen met Oliver Naesen het WK-parcours in Yorkshire te verkennen. Maar de renner van Jumbo-Visma paste, met het oog op zijn veldritseizoen. "Ik begrijp dat, maar je moet nu eenmaal keuzes maken", aldus Verbrugghe in Het Nieuwsblad. "Mathieu van der Poel doet dat ook. Hij heeft een programma uitgestippeld en zal top zijn in Yorkshire."

"Als Wout vanuit zijn zetel Mathieu wereldkampioen ziet worden, zal hij zijn hele ­leven spijt hebben dat hij er niet bij was. Het parcours is ideaal voor een renner als Van Aert, zo veel kansen krijg je niet in je carrière", vervolgt de bondscoach. 

En er is meer, want Verbrugghe denkt ook aan het EK en WK tijdrijden. "Ik ga nog eens goed met hem en zijn team praten. Want ik wil hem er zo graag bij in Yorkshire."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties