En plots staat Bauke Mollema dan toch op het podium van een grote ronde... Ik ben niet de enige die toen al vraagtekens had"
Redactie
| 0 reacties

Bauke Mollema niet verrast dat Juan José Cobo zijn Vuelta-eindzege van 2011 kwijtgespeeld is

En plots staat Bauke Mollema dan toch op het podium van een grote ronde... Ik ben niet de enige die toen al vraagtekens had"
Foto: © photonews

Door het kwijtspelen van de eindzege van Juan José Cobo in de Vuelta van 2011 mocht niet alleen Chris Froome juichen vanuit het ziekenhuis. Dankzij de schrapping van de Spanjaard heeft ook de Nederlander Bauke Mollema, die toen al twijfels had, plots zijn eerste podium in een grote ronde beet.

Cobo speelde zijn Vuelta-eindzege kwijt door abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in 2009 en 2011. Zo is Mollema niet de nummer vier maar wel de nummer drie van de Vuelta van 2011. Acht jaar later is er dan toch zijn eerste podium ooit in een grote ronde. "Het ziet er naar uit dat er een podiumplek op mijn palmares komt", reageerde Mollema in het AD

"Voor mij zal er niet veel veranderen, maar het is toch leuk als je dat later kunt zeggen. Al is dit is niet de manier waarop je het wil, door het acht jaar later te horen."

Vraagtekens

Acht jaar duurde het voor Cobo ontmaskerd werd. Dat had ook de renner van Trek-Segafredo dus niet meer verwacht. "Ik weet niet waarom het zo lang heeft moeten duren, maar ik ben niet de enige geweest die vraagtekens heeft gehad bij de prestatiecurve van de heer Cobo. Die had iedereen toen ook al", aldus de Nederlander. 

"Dit nieuws bevestigt dat. Die overwinning in een grote ronde van hem paste niet in zijn prestaties als je kijkt naar de jaren ervoor en erna. Dan had hij regelmatiger in andere wedstrijden van voren moeten rijden en top 5 of top 10 in grote ronden moeten rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties